In 1978 landde Karin op planeet aarde en om precies te zijn op het eiland Java in Indonesië. Na zes maanden werd Karin samen met haar tweelingzus Els geadopteerd door Leny & Aad. Later kwam haar jongere broer Yadi erbij. Ze noemt zichzelf wel eens een bounty: wit van binnen, bruin van buiten.

Auteur van Fyra & Lumi

Karin schrijft (kinder)boeken en bedenkt ideeën om de wereld een stukje lichter en vrolijker te maken. Daarom noemt ze zich naast schrijfster ook ‘imaginator’. Imaginator komt van ‘imagination’ en betekent verbeelding: zien wat er (nog) niet is. Wanneer je de kracht van verbeelding met hart, ziel en een vleugje ‘eigen-wijze rare zaligheid’ gebruikt, laat je je unieke licht stralen.

Debuut: Fyra & Lumi

Haar eerste boek Fyra & Lumi - de sterbron van Luminosa - gaat over vuurvliegje Fyra dat geen licht geeft. Om die reden wordt ze iedere dag gepest op de vuurvliegschool en dat doet pijn. Op het juiste moment belandt Fyra in een spannende zoektocht naar een vreemd, groen licht en maakt kennis met Lumi en zijn Spees-Sjeezer. Dan slaat het avontuur al snel om in een levensgevaarlijke missie door het universum. Dit verhaal gaat over vriendschap en de kracht van verbeelding en is geschikt voor kleine en grote mensen van 10 tot en met 125 jaar.

Karins hart maakt vreugdedansjes nu Fyra en Lumi in de Spees-Sjeezer in haar leven zijn en zij hun magische avontuur kan delen.

De kracht van verbeelding

Door het uitgeven van dit kinderboek vanuit haar eigen uitgeverij Imaginosa laat Karin Ammerlaan de juridische academische wereld definitief achter zich en rekent ze af met haar eigen faalangst. “Ik ben trots op de boodschap die mijn boek uitdraagt: zelfs in de donkerste nachten van je leven kun je putten uit verbeelding: de grootste kracht die er in jou en in dit gehele universum rondwaart. Wanneer je vanuit je hart de kracht van verbeelding inzet met de nodige humor, word je een supernova in dit universum.”

Ook typisch Karin

Over bounty’s gesproken: Karin houdt van alles wat met lekker eten te maken heeft: eten koken, uit eten, eten kopen, over eten lezen, praten en schrijven. Gelukkig voor Karin houdt ze ook van sporten. Ze tilt graag zware dingen van de vloer en in de lucht. ‘Deadlift’ heet dat en dat klinkt heftiger dan het is.

Karin in een vorig leven

Na haar studie Rechten aan Tilburg University in 2003 promoveerde ze in 2009 met haar proefschrift ‘Na de ramp’, over de rol van de overheid bij de (schade-)afwikkeling van rampen, vanuit een belangenperspectief van de slachtoffers. Ze werkte daarna als onderzoeker/adviseur bij het COT, een instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement. Ze volgde een schrijfcursus en haar hart, om in 2018 te debuteren als auteur en uitgever.

Een volgende bestemming

Haar eerste boek verscheen in oktober 2018 en haar tweede boek Scriptiedip - uit je dip in 28 (micro)stappen - volgt snel.